Over Willemien

Het maken van kunst is voor mij niet alleen een technische vaardigheid  laten zien. Ik wil een gevoel of een idee overbrengen. Ik wil mensen  raken en  proberen zo het onzegbare zichtbaar maken.

Ik schilder met acryl- en/of olieverf en  maak vaak gebruik van gemengde technieken. Naast mijn schilderijen en tekeningen maak ik driedimensionaal werk waarbij ik op zoek ga naar materiaal dat niet voor de hand ligt. Zo ontstaan mijn torens en sieraden.

Een kunstwerk wordt voor mij pas interessant  als er een gelaagdheid ontstaat waardoor het werk zich niet in een keer prijs geeft.

Mijn devies is: hou je ogen open, kijk bewust, blijf nieuwsgierig en laat je verrassen.

Mijn inspiratie haal ik uit het dagelijks leven in mijn directe omgeving of uit de natuur, maar ook een krantenartikel of een documentaire kunnen mij aanzetten om iets in een eigen beeldtaal om te zetten.

Ik ben de tegenpool van de wegwerpmaatschappij, zoek mijn materialen daar waar een ander niets verwacht. Daarin ligt voor mij de uitdaging om er een nieuwe betekenis aan te geven.

Mijn vroege ontwikkeling

Als klein kind kwam ik regelmatig in het atelier van professor Otto B. de Kat in Haarlem en kreeg commentaar op de tekeningen die ik toen maakte. Veel later realiseerde ik me wat voor invloed dat heeft gehad op mijn vorming als beeldend kunstenaar.

Docent

Na mijn docentenopleiding textiele werkvormen behaalde ik mijn tekenaktes en begon daarna aan een lange carrière als docent beeldende vorming aan verschillende scholen en instellingen. Ik  vind het nog steeds een uitdaging om talent te ontdekken en te helpen ontwikkelen en ik begeleid regelmatig  kunstzinnige workshops voor scholen en bedrijven

Beeldend kunstenaar

Naast het docentschap heb ik altijd autonoom gewerkt als beeldend kunstenaar. Zo volgde ik veel gespecialiseerde cursussen in binnen- en buitenland om mij te verdiepen in het werken met metaal, hout en papier zodat ik mij steeds verder kon ontwikkelen. Die veelzijdigheid komt mij nog steeds goed van pas. Sinds 1993 exposeer ik regelmatig met schilderijen, sieraden en ruimtelijk werk.